30 dages returret

Respekter planeten

Respekter planeten

Vi alle har grænser og ønsker at føle sig respekteret. Vores planet er ikke anderledes, og hos Lindex vil vi ikke være en tilskuer i vores tids største miljøkrise.

Der kan ikke være nogen styrke i et ødelagt miljø

Vi ønsker at styrke og inspirere kvinder overalt. Arbejdsvilkår, krops positivitet og inklusion er blot en del af dette puslespil. Vi må gå et skridt videre og spørge, hvad kræver det - som en kvinde i nutidens verden - at være i stand til at føle sig stærk og inspireret? Andre behov kommer først: du kan ikke udnytte dit potentiale uden adgang til rent vand, mad, husly og sikkerhed. Disse basale behov er afhængige af velfungerende og naturlige økosystemer. Hvis klodens temperaturer overstiger grænsen på 1,5 grader, vil det blive en verden uden nok rent vand og mad; en verden med social uro og konflikt. Og kvinder er dem, der er hårdest ramt. På denne måde skubber vores vision på os for at gøre mere for at sikre en cirkulær  modebranche og handle i forhold til klimaet. Fordi modeindustrien ikke kun afhænger af vores planets ressourcer-vi forbruger også en masse af dem.

Vigtigheden af en cirkulær økonomi

De udfordringer, vi alle står over for, er ikke små, men vi ved, hvad vi skal gøre. Vi er nødt til at bruge ressourcerne på den bedste mulige måde og bevæge os i retning af en cirkulær økonomi, der værdsætter de økonomiske aspekter ligeligt med de sociale og miljømæssige områder. Udvikling af mere cirkulære forretningsmodeller og skiftende arbejdsmetoder fra lineær til cirkulær er den eneste vej frem, og vi har brug for et system, der understøtter dette skift.

Respekter planeten - vores tre hovedmål

Handle på klimaet

Vi ønsker at sikre, at vores egne aktiviteter er klimaneutrale, og at vi mindsker den negative klimapåvirkning i vores værdikæde. Her er vores mål:

  • I 2023, vil vi være klimaneutrale i vores egne operationer
  • I 2030, vil vi have reduceret CO2-emissionerne i hele vores værdikæde med 30 procent, med 2017 som baseline.

Vi ønsker at have en cirkulær forretningstilgang

Vi ønsker vi at forlænge levetiden for vores produkter og bruge ressourcer på den smarteste måde, gennem vores aktiviteter. Her er vores mål:

  • I 2025, vil 100 procent af Lindex materialer blive genanvendt eller bæredygtigt indkøbt.
  • I 2020, vil vi sætte mål om at reducere materialestrømme og at vi ikke sender noget affald til deponering.
  • I 2020, vil vi sætte mål om designe produkter med lang levetid

At være en vand ansvarlig virksomhed

Vi ønsker at være vandeffektive i hele værdikæden, derfor vil vi gerne reducere risikoen for vandmangel i områder, der er forbundet med vores aktiviteter, og sammen med forretningspartnere give adgang til vand og sanitet i fabrikker og nærliggende samfund. Her er vores mål:

  • I 2025, alle Lindex forretningspartnere med vand intensive operationer måler deres vandforbrug, samt har fastsat reduktionsmål og indarbejdet reduktion, genbrug og genanvendelse af spildevand i miljø håndteringssystemer.
  • I 2025, har vi fjernet frigivelsen af alle farlige og giftige stoffer fra Lindex forsyningskæde og promoveret gennemsigtighed og mere bæredygtig kemi.

Sammen - som leverandører, partnere, medarbejdere og kunder- kan vi skabe en fremtid for stærke og inspirerede kvinder i en bæredygtig verden. Kom med os på denne rejse.