30 dages returret

Styrk kvinder

Styrk kvinder

I mere end 60 år har Lindex skabt mode for kvinder. Vores løfte om bæredygtighed er ikke kun til dem, som elsker at bære vores tøj. Vores virksomhed er fyldt med og omgivet af kvinder, og vi føler et ansvar for hver og en af dem.

Styrk og inspirér kvinder overalt

Vi eksisterer for at styrke og inspirere kvinder. Kvinder befolker alle dele af vores værdikæde fra mark til prøverum. De plukker bomulden, spinder tråden, væver stoffet og syr vores tøj. De designer og markedsfører vores produkter, de beslutter, hvordan vi driver vores forretning, og de møder vores kunder hver dag. Selvfølgelig respekterer og påskønner vi også mændene i vores værdikæde. Men det ville være forkert ikke at erkende, at de fleste af de mennesker, der arbejder med eller køber af os, er kvinder.

Det er tid til, at vi gør det endnu bedre!

Som både arbejdsgiver og forhandler har vores mål altid været at gøre livet lettere og smukkere for kvinder. Desværre har vi i årenes løb nogle gange fejlet i dette ved at acceptere dårlige standarder for adfærd i industrien. Gennem hele vores værdikæde er kvindernes trivsel blevet skadet – fra dårlige arbejdsforhold i produktionen til usunde stereotyper og idealer i reklamer. Vi gjorde aldrig tingene værre med vilje, men en mangel på bevidsthed eller handling er stadig en handling. Vi har gjort en masse gode ting, som vi vil fortsætte med, men vi lover også at gøre det bedre på de områder, hvor fremskridtene er gået langsomt.

Styrk kvinder – vores tre centrale mål

Være førende i at skabe retfærdige og lige arbejdspladser for kvinder.

Vi ønsker, at alle kvinder i hele vores værdikæde skal kunne opnå deres fulde potentiale. Her er vores mål:

  • I 2021 er alle vores forretningspartnere forpligtede på Lindex' nye adfærdskodeks, som er progressivt i forhold til ligestilling mellem kønnene
  • I 2025 skal Lindex' leverandører, som står for 80 procent af vores produktion, have fuldført vores program for styrkelse af kvinder og gjort læringen varig
  • I 2022 skal alle Lindex' medarbejdere være enige om, at Lindex i overensstemmelse med vores virksomheds vision handler for "at styrke og inspirere kvinder overalt"

Være fortaler for inkludering og krops positivitet

Vi ønsker at få alle kvinder til at føle sig inspirerede og selvsikre, uanset hvem de er, hvordan de ser ud eller hvilke veje i livet, de har valgt. I 2020 er vores mål at være fortaler for inkludering og krops positivitet.

Støtte op om en bæredygtig livsstil

Vi ønsker at styrke og gøre det muligt for kvinder at have en bæredygtig garderobe og leve et bæredygtigt liv. I 2020 vil vi sætte mål om at støtte op om en bæredygtig livsstil. 

Sammen – som leverandører, partnere, medarbejdere og kunder – kan vi skabe en fremtid for styrkede og inspirerede kvinder i en bæredygtig verden. Kom med os på denne rejse.