30 dages returret

Modegigant vinder international franchisepris

Modetøjskæden Lindex med butik i Danmark har vundet en eftertragtet pris ved den årlige kongres i The International Franchise Association. Lindex får prisen for sin ekspertise inden for international franchising

Franchisemodellen vinder konstant indpas herhjemme som alternativ til de mere traditionelle former for drift af kædekoncepter. Muligheden for at drive egen forretning gennem et veletableret og afprøvet koncept tiltrækker mange franchisetagere, og det er netop franchisemodellen, der har fået Lindex til Danmark. Det er nemlig franchisetagerne Albert Thor Magnusson og Loa Dagbjort Kristjansdottir, der driver den danske Lindexbutik i Field’s.

The Global Franchise Award er en højt respekteret international pris, der uddeles af det ledende branchemagasin Global Franchise Magazine, og som anerkender de brands, der arbejder hårdest på at udvide internationale franchisekoncepter kloden rundt. Prisen for ”Best Emerging Franchise” gives til et brand, som har ekspanderet bredt udover sit hjemlands grænser, har udvist globale hensigter med sit brand, skabt et stærkt forhold mellem franchise og dets franchisetagere og udviklet og implementeret nytænkende markedsførings- og vækstplaner.

Det er en stor ære at modtage denne prestigefulde pris og blive anerkendt på sådan en måde af specialister inden for branchen. Vores omfattende internationale koncept og tætte samarbejde med vores franchisepartnere har gjort, at vi har opnået succesfulde etableringer i nye markeder og ekspansion i flere internationale områder, hvoraf Danmark er et af de seneste, siger Johan Isacson, franchisedirektør i Lindex.

Prisoverrækkelsen kommer i kølvandet på en succesfuld åbning af Lindex’ første fysiske butik på dansk grund i oktober. Køen foran butikken i Field’s nåede rekordlængde inden åbningen, og i alt 13.700 personer besøgte butikken i løbet af åbningsweekenden. Den varme modtagelse var samtidig med til at fremskynde lanceringen af Lindex’ onlinebutik, der ligeledes er gået over al forventning.

Globalt stærkt brand

Lindex begyndte som et svensk lingerifirma for over 65 år siden, og kvinden har været i fokus siden begyndelsen. Siden da har Lindex vokset sig til et stærkt, globalt modefirma med tilstedeværelse i 18 lande, hvoraf ni er som franchise. Lindex tilbyder modeprodukter af høj kvalitet inden for dametøj, børnetøj, lingeri og kosmetik.

Jeg var meget imponeret over, hvordan Lindex har formået at åbne butikker i nye markeder med sådan en stor succes. Idet de er etablerede i deres hjemmemarked, har de kunnet udvide deres brands til nye markeder, og jeg forestiller mig, at de vil blive ved med at gøre dette. På trods af konkurrencen med internethandlen har de formået at opbygge et detailmiljø med eftertragtede produkter, siger Brad Fishman, CEO for Fishman PR og medlem af kåringsjuryen.

Kåringsceremonien fandt sted i Orlando, Florida ved The International Franchise Associations årlige kongres, som er franchisebranchens største og mest prestigefulde årlige arrangement.

Lindex har i øjeblikket 461 butikker på 18 markeder, hvoraf ni markeder er via franchise, og online-salg over hele verden gennem tredjepartspartnerskaber. www.lindex.dk

Yderligere information gives venligst af:
Lóa D. Kristjánsdóttir
Info: loadagbjort@gmail.com

Albert Þór Magnússon
Info: 21 82 19 11
albert@ldx.is